Sunday, November 1, 2009

First time post bahasa SARAWAK


aku rasa kali tok aku mok tulis blog aku dalam bahasa aku mpun. mun ktk faham ktk try baca k. tauk2 lah sapa ktk. hehe..

Senang cita, aku nektok kat rumah main game bgn tdo main game ajak. xda keja lain. final aku start 13 hb tok. so. byk gik masa mok study. ada duak igek assignment aku yang aku perlu hantar ari jemat tok. so ilek2 la. aku nak main game puas2 lok. baruk aku polah keja. minggu ya tek aku nang keja non-stop. kepak utak aku mikir benda. adoh2.

minggu ya tek. test nang melobor. so aku nang xpat molah papa. melayan org pun aku sik sempat. mun test senang xpa. tok test MECHANICAL DESIGN , AUTOMATIC CONTROL NGAN HEAT TRANSFER. ada gik test la tp aku bante jak test nak lain ya. then ada gik final report aku. tapi nang nasib bait lah aku molah awal. mun diekot kenak hantar ari rabu tp bila mek org dah siap molah benda ya ari selasa mek org dah print report ya yang setebal 146 page. nang gila babi lah kata org. analysis nang detail pasal MOUSETRAP car nak post before tok ya. rupa jak jaik tp analysis nya nang sial.

cuba kau mikir kau nak kira torsion spring, kakya kira factor of safety ngn fatigue skali. nasib bait ya bukan kerja aku. kerja aku molah screw ajak. AJAK! haha... screw ya pun susah juak mok di analyze. kenak kira member stiffness lok kakya baruk ngira load factor nya. nang bengong juak palak aku time ya. SORRY LA KALAU ADE YANG BACE Ni TAKPAHAM.

balit ke report ya balit. group aku dah siap dah molah report siap print gk. kira tek nak hantar ari rabu tp lecturer madah report ya anta ari sabtu. nasib ku dah molah awal. haha.. sik kepak gilak aku hari jemat ya tek. sabtu ada presentation tapi aku sik kenak present. ok lah ya. p mun aku kenak present pun aku sik lalek aku dah prepare bah.

ada gik crita tok. aku rasa ada sorang tok nya tauk nya sapa. aku kali S*k* ngn nya. hehe. tauk2 dirik lah k. tadik aku ilek ngn nya bah. hehe... lamak juak lah. best la juak. hehe.. nenga kawan nya berklaka nang poret p bahasa semenanjung la. hahahhaa... first time ku nenga. hahaha... so agak lain la pa ku rasa tadik. hahaha.. mungkin lain kali aku nemu cdak aku lebih rapih ngn geng nya. hehe... padah tadik aku mok makan p xda asa mok makan ndah. haha.. kenyang nangga nya jak. hahaha... aku makan sikit jak tadik. aritok tek aku blom makan nasik gk, hehe... so perut aku nang lapa la time tok. hehehe... kaktok aku makan. kali aku nak mbak alep makan luar kali. hehe... so aku rasa aku nak go lok la. kelak aku post lagik. mun nak dicerita aku tok nang poret juak. cdak gengn aku nunggah aku internet bergerak sebab mun da papa hal cdak atau sapa2 yang aku kenal mesti aku tauk dolok. hahahahhaha... gne nak molah dah aku tok nang poret bro. ahhaha.

CHIAO.

1 comment:

naAna said...

hahahahahahah!! nice post!!!
well... all the best with HER~~!!
ahahahahah.....